Scopul certificatelor este de a permite circulația neîngrădită a persoanelor, în zone turistice în care anul trecut existau restricții din cauza pandemiei. Nu este clar din primele informații cum vor proceda țările în cazul persoanelor care vor să treacă granița dar nu au un astfel de permis.

La nivel european, urmează să fie recunoscute numai vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului, în prezent: Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Reuters notează că anumite țări ar urma să primească în țară și persoane vaccinate cu alte vaccinuri dacă ele sunt folosite în țara respectivă.

Reprezentanții celor 27 de țări vor discuta cu Parlamentul European detaliile legate de permisul de călătorie în luna mai, scrie Reuters, citând două surse din diplomația europeană. Reprezentanții s-au angajat să creeze cadrul normativ până la începutul verii, potrivit unui document intern.

În urmă cu o lună, Comisia Europeană a propus introducerea acestui certificat, despre care a precizat că este o măsură temporară care va fi suspendată îndată ce OMS declară sfârșitul pandemiei de coronavirus.

Sursă: Reuters

Sursă foto:  Anyaberkut | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday