Update: Informația anunțată de Reuters a fost confirmată de Ministerul român al Afacerilor Externe. Structura anunță, într-un comunicat de presă:Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”.

Știrea inițială: Ministerul egiptean al Mediului a anunțat că două femei au murit în urma atacurilor unui rechin, în apele din dreptul unei plaje la Marea Roșie situată în orașul Hurghada. Guvernatorul provinciei a decis suspendarea tuturor activităților în zona respectivă.

Două surse au declarat Reuters că este vorba despre o româncă de 40 de ani și o austriacă de 68 de ani. Incidentele în urma cărora și-au pierdut viața s-au întâmplat la 600 de metri unul de celălalt. O persoană din cadrul Direcției de Sănătate a regiunii Mării Roșii a transmis agenției că prima victimă a fost dusă la un spital privat, dar a murit din cauza rănilor.

Ministerul de Externe al României nu a transmis până acum informații despre acest caz.

Surse alternative: Reuters, BBC

Arhivă foto: Anei – Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday