Primul caz a fost raportat în China la începutul lunii ianuarie și a durat trei luni până s-a ajuns la un milion de cazuri, în timp acum un milion de cazuri s-a înregistrat în doar cinci zile. Pe 8 iulie la nivel mondial erau raportate 12 milioane de infectări, iar azi sunt 13 milioane. 

Până în prezent, au fost declarate peste 568.500 de decese în conexiune cu coronavirusul, sau ca urmare a complicațiilor date de COVID-19. Primul deces a fost raportat pe 10 ianuarie în Wuhan, China. 

În timp ce numeroase țări reduc abia acum măsurile de carantină impuse pentru a încetini răspândirea COVID-19, în alte locuri, cum ar fi Melbourne, Australia, acestea au fost reintroduse.

În acest moment, îmbolnăvirile accelerează în America Latină și SUA, unde se înregistrează mai mult de jumătate din infecțiile de la nivel global dar și din decese.

Statele Unite au raportat un record mondial zilnic de 69.070 de noi infecții pe 10 iulie. În Brazilia, 1,86 milioane de persoane au fost testate pozitiv, inclusiv președintele Jair Bolsonaro, și peste 72.000 de oameni au murit.

Experții spun că datele oficiale atât în ceea ce privește numărul infecțiilor, cât și al deceselor sunt, probabil, sub cele reale.

Sursa: Reuters

Foto: Michael Walter/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday