Reuters a aflat că într-o scrisoare semnată de mai mulți oficiali europeni și trimisă conducerii Băncii Mondiale arată că aceasta “ar trebui să meargă mai departe și să excludă toate investițiile legate de cărbune și petrol și să contureze o politică privind eliminarea treptată și a producției de energie electrică bazată pe gaze naturale.”

Banca Mondială a confirmat primirea scrisorii, dar nu a dezvăluit tot conținutul acesteia, menționând că instituția și subsidiarele sale sunt implicate în acțiuni pentru protecție a mediului în diferite investiții care totalizează 83 de miliarde de dolari, în ultimii cinci ani.

“Multe dintre inițiativele solicitate în scrisoarea acționarilor noștri sunt deja planificate sau în discuție pentru proiectul nostru de plan de acțiune privind schimbările climatice pentru 2021-2025, pe care conducerea îl va finaliza luna următoare”, a declarat banca într-un răspuns pentru Reuters.

Statele Unite, cel mai mare acționar al Băncii Mondiale, au revenit în această lună în Acordul Climatic de la Paris.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday