După doi ani de pandemie de coronavirus, cea mai mare economie europeană se confruntă cu riscuri din cauza războiului din Ucraina, care era de așteptat să aibă un impact asupra prețurilor și lanțurilor de aprovizionare, potrivit noii prognoze dezvăluite de o sursă guvernamentală pentru Reuters.

Preocupările legate de deficitul de energie și costurile ridicate ale acesteia ar putea diminua și mai mult perspectivele de creștere economică, a declarat sursa. Rusia, aspru sancționată din cauza invaziei Ucrainei, este furnizorul principal de gaze naturale al Germaniei, livrând aproximativ 40% din necesarul țării. De asemenea, un sfert din importurile de petrol ale nemților provin tot din Rusia.

Astfel, acum două zile, ministerul german de externe Annalena Baerbock a anunțat că Germania va opri importurile de petrol rusesc până la sfârșitul anului, după care va urma o decizie similară în privința livrărilor de gaze naturale din Rusia.

Anterior, economiștii și autoritățile germane au spus că se așteaptă ca economia țării să intre în recesiune dacă livrările de petrol și gaze ar fi oprite brusc. Deși guvernele din întreaga Europă se așteptau la o redresare economică semnificativă anul acesta, invazia Rusiei a pus această posibilitate sub semnul întrebării. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday