Separat, guvernul german intenționează să ofere, în noiembrie, ajutoare de 14 miliarde de euro pentru firmele ale căror activitate a fost afectată de valul doi al pandemiei și de noile restricții impuse recent de autorități.

Referitor la prima jumătate din 2021, pe lângă marile companii, sunt vizate de sprijin și firmele care-și desfășoară activitatea sub formă de persoană fizică, conform informațiilor Reuters. Astfel, până în iunie anul viitor, companiile pot obține până la 200.000 de euro pe lună pentru a acoperi costurile fixe, cum ar fi chiria, în timp ce afacerile mici pot obține până la 5.000 de euro pe lună. Nu este clar în acest moment care vor fi criteriile de acordare a acestor sume. 

Ministrul german al Finanțelor susține că guvernul poate suplimenta aceste fonduri în funcție de evoluția pandemiei, pentru a sprijini și mai mult economia. Conform acestuia, Germania intenționează să împrumute peste 300 de miliarde de euro până la finalul anului și în anul următor.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Unsplash/ Bram

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday