Potrivit bilanțului Reuters, vineri s-au înregistrat 37.221.978 de cazuri de coronavirus și 1.000.062 de decese în Europa, de la începutul pandemiei. Eforturile de vaccinare încearcă să țină pasul cu noile variante de coronavirus, care au provocat deja un al treilea val de infectări.

Europa (inclusiv Rusia și UK) are aproximativ 35,5% din totalul deceselor provocate de coronavirus și 30,5% din toate cazurile din lume. Potrivit OurWorldinData, regiunea europeană a administrat aproximativ 12 vaccinuri pentru fiecare 100 de persoane, în timp ce Statele Unite au administrat aproximativ 34 de doze la 100 de persoane. Israelul conduce în procesul de vaccinare cu aproximativ 110 doze administrate pentru fiecare 100 de persoane.

În UE s-au înregistrat peste 550 de mii de decese și mai puțin de o zecime din populație a fost inoculată. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că situația se înrăutățește și că “vedem creasta unui al treilea val în statele membre și știm că trebuie să accelerăm procesele de vaccinare”, pe măsură ce tot mai multe state europene au raportat recorduri ale numărului de cazuri noi.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday