Numărul deceselor în Europa de Est, care include Belarus, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, a ajuns joi la 1.045.454, din 1.873.253 în toată Europa. Regiunea cuprinde 39% din populația continentului, dar a raportat mai mult de jumătate din totalul deceselor asociate Covid. La nivel global, pandemia a ucis peste 5,7 milioane de oameni.

Rusia a depășit Brazilia la numărul de decese produse de pandemie, urcând pe locul doi în lume, după Statele Unite, au arătat joi datele oficiale. Potrivit serviciului rus de statistică, Rosstat, 87.527 de persoane au murit în noiembrie după ce au contractat Covid, fiind cea mai mortală lună pentru Rusia, de la începutul pandemiei. 

Relativ puține cazuri de Omicron au fost detectate în Europa de Est, în comparație cu Europa de Vest, unde toate recordurile au fost doborâte în ultimele zile: Franța a depășit pragul de 200 de mii de cazuri zilnice, Marea Britanie a raportat peste 183 de mii de cazuri, Irlanda peste 16 mii, Italia 78 de mii.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday