Amazon, Apple, Facebook și Alphabet Google vor fi nevoite să își schimbe practicile comerciale în Europa sau să plătească amenzi cuprinse între 6 și 10% din încasări, într-o încercare a blocului celor 27 de națiuni de a restrânge puterea giganților tehnologici americani, arată Reuters.

Comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager, și cel pentru Piața Internă, Thierry Breton, vor prezenta noile reguli de funcționare ale platformelor digitale, între care clasificarea celor care au peste 45 de milioane de utilizatori în “Gatekeepers”, cu obligații specifice privind conținutul ilegal, utilizarea abuzivă a datelor colectate și eventuale manipulări ale utilizatorilor pentru a influența alegerile sau sănătatea publică.

Platformele vor trebui să afișeze detalii despre publicitatea politică și parametrii utilizați de algoritmi pentru categorisirea și sugerarea informațiilor și țintirea publicității.

Proiectul trebuie acomodat cu legislațiile naționale din țările membre UE și cu Parlamentul European, unde este așteptat să stârnească vii dezbateri, pentru că o parte a parlamentarilor vor o legislație chiar mai dură, în timp ce alții sunt îngrijorați de impactul pe care îl va avea asupra inovației o reglementare excesivă a internetului.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday