Două persoane familiarizate cu inițiativa au declarat pentru agenția Reuters că măsura este necesară întrucât economia Chinei se reface lent, în ciuda celorlalte demersuri deja făcute de autorități, cum ar fi acordarea de stimulente. Sectoarele cele mai afectate sunt cel imobiliar și cel de consum, întrucât oamenii și-au redus cheltuielile.

Cu toate acestea, experții sunt de părere că ținta unei creșteri economice de 5,5% la finalul acestui an nu este realistă, dacă statul nu va renunța la politica zero COVID. 

Conform surselor Reuters, banii destinați autorităților locale pentru 2023 vor fi acordați din trimestrul patru al acestui an. Acestea au adăugat că este posibil ca sumele să fie mai mari decât cele deja alocate pentru prima parte a lui 2022. Guvernul nu a răspuns solicitării Reuters de a face comentarii cu privire la această informație.

Sursa: Reuters

Sursă foto: Sean Pavone | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday