Barurile și restaurantele au fost închise în Olanda, începând de astăzi. Premierul Mark Rutte a declarat că țara trebuie să introducă restricții pentru a evita blocarea sistemului de sănătate.

„Trebuie să fim mai duri cu noi înșine. Prea mulți oameni nu respectă regulile și nu putem face altceva decât să creștem restricțiile”, a mai precizat Rutte. Masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise și închise, vizitele chiar și între familii sau vecini sunt limitate la trei persoane, iar vânzarea de alcool e interzisă după ora 20:00. 

Premierul Olandei a mai avertizat că dacă cazurile nu scad se va introduce din nou carantina.

Măsurile luate de Cehia sunt similare. Barurile și restaurantele sunt închise, iar consumul de alcool este interzis în locurile publice. Toate teatrele, cinematografele, galeriile, muzeele și grădinile zoologice sunt închise pentru cel puțin două săptămâni. De asemenea, sălile de sport și piscinele interioare au activitatea suspendată.

În Cehia școlile sunt închise până pe 2 noiembrie, purtarea măștilor în stațiile de transport public în aer liber este obligatorie, iar adunările au fost limitate la șase persoane.

Sursă: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday