Cele mai importante prevederi aprobate joi seara de Comitetul pentru Situații de Urgență: 

  • redeschiderea începând cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
  •  limitarea la nivel național a programului de funcționare a teraselor între orele 06.00-24.00;
  •  creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis;
  •  actualizarea listei țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, pe lista Zonelor Galbene sunt 39 de țări și teritorii, inclusiv SUA, Republica Moldova și Spania cu anumite zone. La întoarcerea din aceste țări și zone, persoanele în cauză trebuie să se izoleze la domiciliu timp de 14 zile. Lista cu toate țările incluse în Zona Galbenă, aici.
  • Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Toate măsurile noi aprobate de CNSU: 

HCNSU 43

Totodată, a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care sunt stabilite regulile de protecție sanitară ce trebuie respectate în derularea campaniei electorale, pentru reducerea riscului răspândirii coronavirusului.

Purtarea măştii va fi obligatorie pentru cei care participă la acţiuni electorale. În același timp, aceste acțiuni se vor desfășura cu limitarea numărului participanților la maximum 50, în cazul evenimentelor/întrunirilor desfășurate în spațiu închis și a duratei acestora la maximum 2 ore. Desfășurarea eveneimentelor electorale în spațiu liber se va face cu limitarea numărului participanților la maximum 100 și delimitarea prin semne vizibile a perimetrului și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

 

HG DIN DATA DE 27 AUGUST

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday