Informația a fost confirmată într-o conferință de presă de către Elena Cazacov, procuror-șef interimar al Procuraturii Anticorupție. În urmă cu mai multe ore, în presa moldovenească au apărut informații contradictorii privind reținerea fostului președinte, cu procurorul-șef al Republicii Moldova și purtătorul de cuvânt al instituției contrazicându-se.

În urma perchezițiilor de astăzi de la domiciliile fostului președinte, Igor Dodon, procurorii au confiscat mai multe bunuri, obiecte de lux, echipament tehnic, purtătoare de informații, documente, recipise, chitanțe, contracte și sume de banii (lei moldovenești și valută). Procurorii le verifica proveniența și dacă au legătură cu dosarul, potrivit declarației făcute de procurorul-șef interimar.

Doamna Elena Cazacov a mai declarat că o persoană, despre care presa moldoveană a scris că este cumnatul lui Dondon,a încercat să distrugă, prin înghițire, înscrisurile depistate la domiciliu prin care se confirmau tranzacții de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile în valoare de circa 700 de miii de euro. În aceleași circumstanțe, procurorii și ofițerii au depistat circa 37 de mii de euro, care erau păstrați la domiciliul persoanei supuse percheziției. Subsecvent, echipele de procurori și ofițeri au constatat în cadrul acțiunilor realizate, că persoanele investigate au ascuns mai multe documente, purtătoare de informații și obiecte relevante pentru investigația efectuată”.

În cadrul conferinței de presă, șeful Procuraturii Generale a mai adăugat că persoanele cercetate au beneficiat de servicii de odihnă în valoare de 1,3 milioane de lei moldovenești numai în acest an. Serviciile erau obținute prin intermediul unor firme rusești.

Fostul președinte al Republicii Moldova este acuzat că a primit bani o pungă cu bani de la afaceristul Vlad Plahotniuc, în mai 2020. Suma, susțin procurorii, era garanția că Partidul Socialiștilor condus de Dodon nu va obstrucționa guvernarea Partidului Democrat, condus în fapt de omul de afaceri.

Sursa foto: Facebook Igor Dodon

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday