Cadrele medicale din Rusia sunt adesea extrem de reținute în a face critici despre sistemul medical, însă de această dată au ales să vorbească: „Sunt doar eu și am numai două mâini” este remarca tăioasă făcută de un medic de la spitalul Kotlas din regiunea Arkhangelsk, aflat la circa o mie de kilometri nord-est de Moscova.

La serviciul de ambulanță, angajații abia dacă mai găsesc timp să mănânce: „Cu greu găsim timp să ne întoarcem la bază, dintr-o misiune. Luăm ceva de mâncare și plecăm într-o altă intervenție” a declarat un paramedic. O colegă a sa a completat: „Ar trebui să spună cineva populației să nu mai sune. Nu mai are cine să le răspundă”.

O treime din echipa de la Ambulanța Kotlas a fost deja infectată cu COVID, situație care explică multitudinea de măsuri de prevenție care au fost luate.

Nikolai, ambulanțier în Koryazhma, alt oraș nordic, explică cum salariul său a ajuns la echivalentul a 400 de dolari, asta după ce a primit un stimulent de risc. Însă și el și soția sa, care este asistentă, recunosc că munca depusă este imensă și critică „sistemul medical dezorganizat. Trebuia să fie organizat încă din vară”.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday