Premierul Ciucă a susținut o conferință de presă în care a anunțat că măsura reducerii cu 50 de bani a prețului carburanţilor va intra în şedinţa de Guvern de miercuri, adăugând că în acest sens, a fost pregătită o ordonanţă de urgenţă.

“Vorbim de 25 de bani din cei 50 de bani ce vor fi susținuți de la bugetul de stat prin Ministerul de Finanțe, iar restul de 25 de bani vor fi susținuți ca o cheltuială deductibilă de către operatori. (…) Prin Codul Fiscal, orice reducere comercială este deductibilă, iar opratorii au un avantaj fiscal suplimentar pe lângă recuperarea celor 25 de bani ce vin din partea bugetului de stat. În declaraţia fiscală va fi o rubrică separată. Nimeni nu va trebui să primească bani sau să dea bani”, a explicat ministrul Energiei.

Ieri, purtătorul de cuvânt al guvernului a fost întrebat dacă vor exista și benzinării care nu vor aplica noul mecanism de reducere a prețului carburanților, acesta răspunzând: “În momentul în care va fi publicată ordonanța și mecanismul în sine va fi descris in detaliu cred ca veti primi raspunsuri si la această intrebare”. În acest context, Virgil Popescu a adăugat astăzi: “Sunt convins că marii operatori și deținători de rețele de stații de distribuție, care sunt și producători, vor aplica această ordonanță.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday