Premierul Dăncilă a anunţat că rectificarea bugetară de la jumătatea acestui an este una pozitivă. Încasările la bugetul statului au crescut cu șase miliarde de lei după primele şapte luni, iar Produsul Intern Brut (PIB) din acest an este aşteptat să atingă valoarea de 945 miliarde de lei.

Premierul anunță că bugetul pentru pensii a crescut cu 850 de milioane de lei, iar cel pentru autoritățile locale crește cu 1,1 miliarde de lei.

Principalele declarații ale premierului:

Bugetul consolidat pentru acest an a crescut cu aproape 6 miliarde de lei decât era aproximat inițial. La prima rectificare din acest an avem o sumă de cinci ori mai mare față de 2017. Produsul Intern Brut (PIB) din acest an este aşteptat să atingă valoarea de 945 miliarde de lei.

Pentru a risipi zvonistica întretinută artificial privind pensiile si salariile, în urma rectificării sunt asigurate integral sumele necesare pana la finalul anului. Îi rog pe pensionari să țină cont de datele prezentate de Guvern. Bugetul de pensii a fost suplimentat cu 850 milioane de lei.

Daca unele instituții n-au reusit să cheltuie banii, am considerat că este mai bine să repartizăm acei bani în alte instituții. Pentru Sănătate am alocat 891 milioane lei, pentru Educație 178 milioane lei. Autoritățile locale primesc 1,1 miliarde de lei, iar programul Rabla 230 milioane de lei.

Instituțiile care primesc mai puțini bani, conform documentului Guvernului:

Administraţia Prezidenţială, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul pentru Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Turismului, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Tineretului şi Sporturilor şi Ministerul Cercetării şi Inovării.

Fiecare dintre aceste instituții pierd peste zece miliarde de lei, dar Guvernul nu precizează care sunt reducerile pentru fiecare instituție în parte. 

 http://gov.ro/fisiere/stiri_fisiere/Rectificare_bugetara.pdf

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday