În ziua de Crăciun, Italia a raporat al treilea record zilnic consecutiv de cazuri Covid, 54.762, faţă de 50.599 vineri, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii. Numărul pacienților din secțiile de terapie intensivă este cu 33 mai mare față de vineri. În spitale, excluzând secțiile ATI, sunt internate 8.892 de persoane, de la 8.812 în ziua anterioară. În același interval, au decedat 144 de persoane, comparativ cu 141 vineri.

Franţa a înregistrat sâmbătă 104.611 cazuri noi Covid-19, iar astfel a depășit pentru prima oară pragul de 100.000 de cazuri de la debutul pandemiei. Autorităţile sanitare au precizat că numărul pacienților Covid-19 internaţi la terapie intensivă a urcat cu 28 într-o zi, până la 3.282.

Săptămâna aceasta, și Marea Britanie a depășit pragul de o sută de mii de cazuri Covid, iar de atunci, recordul a fost depășit constant. Vineri au fost depistate pozitiv 122.186 de persoane, însă în ziua de Crăciun nu au fost făcute raportări.

Spania a raportat și ea peste 60 de mii de cazuri săptămâna aceasta, iar masca va deveni din nou obligatorie și în spațiile publice deschise. În Portugalia, au fost depistate 12.943 de cazuri în ziua în care varianta Omicron a fost declarată dominantă, iar 11 persoane au murit. Sunt cele mai multe cazuri din ianuarie până în prezent.

Totuși, autoritățile din mai multe state precizează că mortalitatea şi spitalizările la terapie intensivă rămân ”stabile”. 

Surse alternative: France 24, Euronews, El Pais

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday