Unele zone din Spania se confruntă cu cea mai fierbinte luna mai din istorie, cu temperaturi de peste 40 grade Celsius, potrivit agenției meteorologice de stat.

Agenția chiar a emis atenționări de căldură în zece regiuni, valabile pentru sâmbătă, avertizând că ar putea fi ”unul dintre cele mai intense” valuri de căldură din ultimii ani. Orașul Jaén, din sudul Spaniei, a înregistrat vineri cea mai ridicată temperatură de până acum, de 40 de grade Celsius.

Vremea de primăvară neobișnuit de caldă a fost cauzată de un val de aer cald provenind din Africa de Nord, ceea ce a determinat creșterea temperaturilor cu până la 15 grade Celsius peste media obișnuită pentru această perioadă a anului.

Cele mai afectate regiuni sunt Andaluzia (sud), Extremadura (sud-est), Madrid și Castilla La Mancha (centru) și Aragon (nord-est). Ministerul Sănătății a emis o avertizare în care a cerut locuitorilor să bea multă apă și să stea în locuri răcoroase, atunci când este posibil. De asemenea, a sfătuit populația să reducă activitatea fizică.

Sursă: BBC

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday