Vineri țara raportase 8.312 de noi cazuri. Bilanțul total al cazurilor s-a ridicat la 387.481.

Pentru gestionarea pandemiei Ucraina a implementat un sistem pe patru niveluri de risc epidemiologic, care se aplică pe regiuni:

  • Verde – măsuri restrictive, precum: obligativitatea purtării măștii în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun; evenimentele se desfășoară în limita a 50% din capacitatea spațiului (spații închise) sau cu asigurarea a minim 5 mp pentru fiecare persoană (spații deschise);
  • Galben – măsuri suplimentare nivelului verde, precum: interzicerea vizitării persoanelor internate în instituții de tipul căminelor de bătrâni sau sanatoriilor pentru persoanele cu dizabilități.
  • Portocaliu – măsuri suplimentare nivelului galben, precum: închiderea temporară a unităților de cazare (cu excepția hotelurilor); interzicerea pe timpul nopții a funcționării restaurantelor, cafenelelor; plafonarea la maxim 100 de persoane a participării la evenimente; limitarea numărului de cursanți la 20 de persoane în fiecare clasă/grupă.
  • Roșu – măsuri suplimentare nivelului portocaliu, precum: sistarea transportului public de persoane, suspendarea cursurilor în toate unitățile, suspendarea funcționării restaurantelor, cafenelelor, precum și  a centrelor comerciale.

Comisia Europeană a acordat un nou ajutor umanitar țării, în valoare de 10 milioane de euro, pentru a sprijini persoanele cele mai vulnerabile din estul țării în perspectiva sezonului rece și a actualei pandemii.

Surse alternative: Reuters, MAE, Comisia Europeană

Sursă grafic: Worldometers

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday