Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cherecheș spune că prin această decizie ”ministrul încearcă să acopere faptul că TOATĂ vara a pierdut timpul fără să pregătească școlile pentru valul 4 (ventilație, testare, măști, distanță, vaccinare) și că nu a avut curajul să impună vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice”.

Totodată, expertul în sănătate publică consideră că nu există niciun fundament științific pentru deschiderea școlilor dacă vaccinarea profesorilor este peste 60%  deoarece ”ecosistemul din școli îi include atât pe profesori, cât și pe elevi”, iar ”procentul necesar pentru imunitatea de grup în mediu urban pentru tulpina Delta este de 86%”.

Postarea integrală:

Nu există niciun fundament științific pentru deschiderea școlilor dacă vaccinarea profesorilor este peste 60%:

  • Ecosistemul din școli îi include atât pe profesori, cât și pe elevi.
  • Procentul necesar pentru imunitatea de grup în mediu urban pentru tulpina Delta este de 86%.

Ministrul Câmpeanu a ținut cont de câteva elemente în decizia sa:

  • Media vaccinării cadrelor didactice în România este deja peste 60%.
  • Cea mai mare parte a părinților își dorește școală față în față.
  • Cazurile noi și decesele nu se vor vedea direct în școală, ci în familiile copiilor care vor transporta virusul acasă și atunci, cine beneficiază de această decizie?

O singură persoană din România – ministrul Câmpeanu. Ministrul încearcă să acopere faptul că TOATĂ vara a pierdut timpul fără să pregătească școlile pentru valul 4 (ventilație, testare, maști, distanță, vaccinare) și că nu a avut curajul să impună vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice o decizie responsabilă acum, ținînd cont de situația epidemiei, ar fi ca școlile să deschidă față în față dacă:

  • Atât personalul din școală cât și copiii au procent de vaccinare peste 86%
  • Școala poate să asigure toate condițiile de mai jos:

a. Tot personalul și copiii sunt testați săptămânal
b. Clasele sunt ventilate (schimb de aer minim de 3 ori pe oră sau ventilație pasivă – geamuri deschise)
c. Măști purtate corect permanent
d. Distanțare de minim 2 metri în timpul activității dacă nu se poate niciuna din condițiile de mai sus, atunci școala trebuie să fie online (nici acest aspect nu a fost pregătit de ministrul Câmpeanu)

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday