Președintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia va lovi noi ținte dacă Statele Unite vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acțiune, a informat duminică agenția de presă TASS.

Dacă vor fi furnizate astfel de rachete, ”vom lovi acele ținte pe care încă nu le-am lovit”, a declarat Putin într-un interviu pentru postul de televiziune de stat Rossiya-1. Totuși, președintele rus nu a numit țintele pe care Rusia plănuiește să le atace în acest caz și a adăugat că decizia de a livra arme occidentale către Ucraina a fost luată pentru a prelungi conflictul.

Ucraina a cerut în repetate rânduri sisteme de rachete cu rază mai lungă de acțiune, pentru a ataca trupele și depozitele de armament în spatele liniilor inamice. De curând, SUA și Marea Britanie au anunțat că vor livra sisteme de rachete capabile să lovească ținte aflate la aproximativ 70-80 de kilometri distanță. 

Sistemele de rachete HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) pe care le va primi Ucraina au o rază de acțiune de până la 80 de km și sunt similare cu sistemul aflat acum în dotarea Ministerului Apărării Naționale din România. Totuși, cel din țara noastră are o rază de acțiune de până la 300 de km.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday