Ministrul rus al Apărării a declarat că Rostislav Zhuravlev, reporterul care a decedat, lucra pentru agenția de știri RIA. Acesta a fost ucis în timp ce făcea un reportaj în satul Peatîhatkî din regiunea Zaporijie. În urma atacului, bărbatul, împreună cu alți trei jurnaliști răniți, au fost preluați de pe câmpul de luptă, însă Zhuravlev a decedat în timp ce era transportat la spital. Ceilalți trei au suferit răni grave, dar sunt în state stabilă, a spus ministrul, care a adăugat că “nu există nicio amenințare la adresa vieții acestora. Ei primesc toate îngrijirile medicale necesare”

Ministrul rus al Apărării a declarat că Ucraina a folosit muniții cu dispersie în acest incident, însă nu a furnizat dovezi în acest sens. Reuters precizează că nu a putut verifica acest lucru în mod independent.

Ucraina a primit bombe cu dispersie din partea SUA luna aceasta, dar a promis că nu le va folosi în nicio zonă civilă sau în vreo zonă locuită de ruși. Din cauza pericolului prezentat de acest tip de muniție, Ucraina a declarat în repetate rânduri că utilizarea va fi limitată la câmpul de luptă. ONU a declarat că Rusia a folosit în mod repetat muniții cu dispersie în timpul războiului.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday