În zona Bakhmut, inamicul și-a întărit semnificativ forțele și a trecut de la acțiuni de apărare la acțiuni active”, a declarat generalul Oleksandr Sîrskîi, comandantul forțelor terestre ucrainene. El a descris situația din est ca fiind dificilă, cu forțele ruse active în special în apropierea orașului Kupiansk, aflat în nord-estul Ucrainei, unde trupele Moscovei încearcă să avanseze simultan pe mai multe direcții.

Rusia a capturat orașul Bakhmut, scena unora dintre cele mai sângeroase lupte, în luna mai. Ulterior, în iunie, Ucraina a început o contraofensivă pentru a elibera teritoriile ocupate de ruși.

Conform ISW, forțele ruse au atacat forțele ucrainene lângă Bakhmut, dar nu au înregistrat mari succese. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes lângă Khromove (la vest de Bahmut), Klishchiivka și Andriivka. Un blogger rus afiliat Kremlinului spune că forțele ruse au încercat să recâștige pozițiile pierdute lângă Klishchiivka și Andriivka și au împins forțele ucrainene de pe pozițiile din apropierea lacului de acumulare Berkhivka (la aproximativ 2 km nord-vest de Bahmut), în ultima săptămână.

Surse alternative: Reuters, ISW

Hartă: ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday