Numeroasele și tot mai frecventele apeluri din partea unor oficiali ucraineni către Statele Unite de a livra muniție pentru artilerie clasică sugerează că Armata Ucraineană are probleme grave de aprovizionare în acest sens. Pe de altă parte, potrivit unei analize a Ministerului Britanic al Apărării, Armata Rusă se confruntă cu probleme de recrutare, în încercarea de a trimite mai multe unități în luptă sau de a le reface pe cele distruse parțial în Ucraina. Potrivit britanicilor, grupurile tactice de batalion au o putere de luptă scăzută din cauza influxului de personal neinstruit, constând din recruți trimiși prea repede pe front.

Frontul de Est. Rușii au bombardat podurile de peste râul Siverski din spatele liniilor ucrainene, probabil pentru a tăia aprovizionarea cu muniții a trupelor ucrainene care continuă să reziste în Sverodonețk. ISW observă că, de principiu, rușii ar trebui să încerce să captureze podurile, care le vor fi apoi necesare pentru atacarea Lisiceansk, după capturarea completă a Severodonețk. Probabil intenția lor este de a ataca dinspre sud și nord Lisiceansk, dar este posibil ca această decizie, în condițiile în care numărul trupelor ucrainene care luptă la vest de râu nu poate fi foarte mare, să sugereze pierderi mari pe care trupele ucrainene le produc Armatei Ruse în Severodonețk. Devine tot mai clar că ucrainenii nici nu au avut intenția de a apăra orașul ci de a-i atrage pe ruși în interiorul acestora pentru a le provoca pierderi cât mai mari.

În continuare rușii nu reușesc să cucerească Toșkivka, la sud de Severodonețk, și, pe cale de consecință, nici să avanseze pe malul drept al râului Siverski.

Ucrainenii reușesc în continuare să blocheze tenatativele Armatei Ruse de a avansa dinspre Izium și Popasna spre Sloviansk.

Frontul de Sud. În ultimele 24 de ore, forțele ruse s-au concentrat pe menținerea liniilor defensive și au bombardat pozițiile ucrainene de-a lungul întregii linii de contact.

Sursă alternativă: ISW

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday