Potrivit sediului unităților de apărare ale regiunii Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, explozia a avut loc în apropierea fabricii de procesare a cărnii din Melitopol. În urma atacului ucrainenilor, care au plantat un dispozitiv explozibil pe linia ferată, două șine de cale ferată au fost avariate. Dispozitivul a explodat sub unul dintre vagoanele în care se aflau militarii ruși. Trenul blindat al rușilor era format din 10 vagoane și o locomotivă cu rezervoare de combustibil. 

Un dispozitiv exploziv instalat pe calea ferată a fost detonat sub un vagon cu militari ruși. Drept urmare, calea ferată și echipamentele au fost avariate“, se arată în raportul autorităților ucrainene.

Conform primarului din Melitopol, Ivan Fedorov, luptătorii ucraineni de gherilă au ucis până acum peste 100 de ocupanți ruși și au efectuat cu succes peste 20 de operațiuni de rezistență în orașul ocupat de invadatori. În această dimineață, administrația militară a regiunii a confirmat că ucrainenii au ucis comandanți ruși de rang înalt.

Informația nu a putut fi verificată din alte surse.

Surse: Ukrinform, Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday