TASS susține că Serghei Şoigu a dat acest ordin în timpul unei inspecții în Ucraina, cerându-le în mod deosebit trupelor rusești să-și intensifice operațiunile pentru ca ucrainenii să nu bombardeze în Donbas. Aceasta ar fi fost cea de-a doua vizită a ministrului în Ucraina, de la începutul războiului.

La finalul inspecției, au primit instrucțiuni să-și intensifice acțiunile în toate zonele operaționale, pentru a împiedica regimul de la Kiev să folosească artileria și atacuri cu rachete asupra zonelor populate din Donbas și alte regiuni”, transmite ministerul. 

Vizita lui Șoigu a avut loc în contextul în care, săptămâna trecută, Rusia a declarat oficial pauză operațională, ce pare a fi fost încheiată vineri. Referitor la artileria ucrainenilor, în aceeași zi în care fusese declarată pauza operațională, Volodimir Zelenski afirmase că “artileria performantă primită de la occidentali își spune, în sfârșit, cuvântul, iar forțele ucrainene avansează în sud”. Analiștii au explicat în ultimele săptămâni că sistemele Himars trimise de americani în Ucraina au perturbat masiv logistica de război a rușilor. De altfel, un fost comandant rus a criticat eficiența scăzută a antiaerienei rusești din Donbas în fața bombardamentelor Himars.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday