Ministerul Apărării din Regatului Unit a transmis în raportul din această dimineață că, deși atât Ucraina, cât și Rusia au nevoie de acest fel de sisteme (ZOOPARK-1M), capacitatea Moscovei de a le înlocui pe cele distruse recent de ucraineni este blocată de sancțiunile impuse de Occident. Explică faptul că acestea se bazează pe produse electronice de înaltă tehnologie, iar țările din Occident au interzis exportul de astfel de echipamente către Rusia.

Eforturile ambelor părți de a neutraliza sistemele radar ale inamicului au fost un element constant al conflictului. Aceste sisteme sunt relativ puține la număr, dar reprezintă un multiplicator semnificativ de forță de atac. Permite comandanților să localizeze și să lovească rapid artileria inamică”, se arată în raportul Ministerului. Săptămâna trecută, Armata Ucrainei a publicat un videoclip în care arată cum distruge un sistem ZOOPARK-1M rusesc în regiunea Donețk.

Totodată, guvernul britanic informează că aceste sisteme sunt ușor de detectat având în vedere că folosesc semnale electromagnetice, iar Rusia dispune acum de un număr foarte limitat de astfel de dispozitive militare. Oficialii britanici sunt de părere că repararea acestor sisteme radar reprezintă “o prioritate pentru Moscova”.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday