Ucrainenii au lovit duminică baza principală a Gărzii Naționale (Rosgvardia) a Federației Ruse din Herson, pe Frontul de Sud. Este unul dintre cele peste 30 de bombardamente efectuate cu rachete HIMARS, în ultima săptămână.

Generalul Igor Girkin, fost comandant al trupelor ruse în Războiul din 2014 și o persoană cheie în anexarea Crimeei, a scris pe contul său de telegram o scurtă analiză, dar extrem de critică la adresa strategiei Armatei Ruse:

“Inamicul continuă să lanseze lovituri cu rachete în Donbas.
Aparent, sistemele rusești de apărare aeriană, care au făcut față relativ (foarte relativ) atacurilor cu Tochka-U și Uragan (nr – rachete sol-sol de producție sovietică) s-au dovedit a fi ineficiente împotriva loviturilor masive ale rachetelor HIMARS. Astăzi, Shakhtersk (localitate din Donețk) arde și detonează. Mai puternic decât data trecută.

În ultimele 5-7 zile, au fost lovite peste 10 depozite mari de artilerie și alte muniții, mai multe depozite de petrol, aproximativ o duzină de posturi de comandă și aproximativ același număr de baze de personal, în apropierea și adânc în spatele frontului. Precum și mai multe poziții de apărare aeriană și artilerie. Au fost suferite pierderi MARI de personal și echipamente.

Nu scriu asta pentru a-i informa pe ucraineni despre succesul atacurilor lor – ei știu despre asta mai bine și înaintea mea. Ci pentru a mai pune o întrebare:
CÂND VA ÎNCEPE LUPTA FORȚELOR Armate ale Federației Ruse ÎN TOTALĂ FORȚĂ? Mă refer la lovituri devastatoare asupra sistemului de aprovizionare și transport al așa-zisului sistem “Ucraina”, prin care toate aceste HIMARS, 777 (MLRS) și Caesars (precum și muniția pentru ele) sunt livrate în siguranță și nestingheriți în zona de luptă?”, a mai scris Girkin.

Deși Igor Girkin nu o spune explicit, analiștii consideră că actuala confruntare arată și deficiențele masive ale sistemelor de rachete antiaeriene S-400, cele mai performante de care dispune Federația Rusă. De partea cealaltă, ucrainenii au primit până acum cel puțin opt sisteme de artilerie HIMARS cu rază lungă, iar alte patru sunt pe drum sau au ajuns deja în Ucraina.

Foto: Setori | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday