Centrul Național pentru Securitate Cibernetică al Regatului Unit arată că hackerii încearcă să fure planurile pentru vaccin, precum și documentațiile pentru tratament adunate de farmacii și universități din toată lumea, conform Reuters.

Raportul, susținut și de experții cibernetici din SUA și Canada, identifică grupul de hackeri APT29 (Cozy Bear) ca responsabil. Experții sunt „aproape siguri” că aceștia lucrează pentru Serviciile ruse de Informații.

Oficialii Centrului Britanic au anunțat că atacatorii au folosit mai multe tehnici și instrumente în demersul lor, inclusiv spear-phising și malware. „Probabil că vor continua să țintească organizațiile implicate în cercetarea și dezvoltarea vaccinului”, concluzionează Centrul.

„Condamnăm aceste atacuri deplorabile împotriva celor care depun o muncă vitală pentru combaterea pandemiei de coronavirus”, a declarat Paul Chichester, directorul de Operațiuni al Centrului Național pentru Securitate Cibernetică al Regatului Unit.

Cozy Bear este una dintre cele două grupări de hackerii în legătură cu serviciile ruse de informații, despre care se crede că a accesat sistemele interne ale Comitetului Național Democrat în perioada premergătoare alegerilor din 2016 din SUA.

Surse alternative: Reuters, CNN News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday