Raportul Venitul Minim Temporar, derulat în cadrul Programului Națiunilor Unite Pentru Dezvoltare (PNUD) estimează că efortul ar fi de 199 de miliarde de dolari pe lună, și ar asigura, în medie un venit de 73 de dolari  celor 2,7 miliarde de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei în 132 de țări subdezvoltate.

Raportorii conchid că măsura este necesară urgent, pandemia răspândindu-se acum la un ritm de peste 1,5 milioane de cazuri noi pe săptămână, în special în țările în curs de dezvoltare, unde șapte din zece oameni muncesc la negru și nu pot câștiga bani de acasă.

Multe dintre persoanele care nu sunt acoperite de programele de asigurări sociale și sunt cele mai afectate de această criză sunt muncitori fără acte, femei și tineri, refugiați, imigranți și persoane cu dizabilități. PNUD a efectuat evaluări asupra efectelor socio-economice ale COVID-19 în peste 60 de țări în ultimele câteva luni.

G20 a convenit în aprilie, suspendarea plății ratelor la credite pentru cele mai sărace țări din lume, până la sfârșitul anului 2020. Cu toate acestea, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut scutiri pentru toate statele aflate în curs de dezvoltare.

Surse alternative: Reuters, PNUD

Sursa Foto: Annie Spratt/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday