În săptămâna 26 iulie – 1 august, au fost raportate către INSP 135 de cazuri de infectare cu varianta Delta (indiană) a coronavirusului și 14 cu cea Alpha (britanică). În acest interval, au fost realizate 151 de secvențieri a probelor prelevate de la persoane depistate pozitiv, dintre care 149 au fost confirmate cu variante care determină îngrijorare (VOC).

În total, de la începutul pandemiei, au fost depistate 2.009 cazuri cu variante care determină îngrijorare, din 2610 secvențieri. Rata de confirmare cu VOC, pentru toate probele secvenționate, a fost de 77%. 

Săptămâna trecută, nouă persoane infectate cu varianta Delta au decedat. Doar una dintre acestea era vaccinată.

Dintre cele 262 persoane infectate cu tulpina Delta, 110 constituie se află în 56 de focare răspândite în județele Argeș (cinci focare), Bacău (3), Brașov (1), Brăila (1), Botoșani (1), Călărași (5), Constanța (2), Dolj (5), Ilfov (6), Iași (10), Olt (1), Teleorman (3), Timiș (2) și București (11).

Dintre cele 262 cazuri confirmate cu varianta Delta, 50 (19%) fuseseră vaccinate: 3 incomplet și 47 complet vaccinate (18% din total). 

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, subliniază Institutul Național de Sănătate Publică.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday