În săptămâna trecută (încheiată pe 1 august), incidența cazurilor de Covid a fost de 214 la suta de mii de persoane, în UE și Spațiul Economic European, o creștere de 6% față de săptămâna anterioară. Rata mortalității a crescut cu 30%, până la 4,7 decese la un milion de persoane. În schimb, rata pacienților internați a stagnat, pentru a noua săptămâna la rând.

Dintre cazurile de infectare cu variante ce provoacă îngrijorare (VOC), identificate în urma operațiilor de secvențiere, 89% au fost cu tulpina Delta, 5% cu Alpha și doar 0,1% cu Beta (braziliană). Situația epidemiologică din Franța și Islanda a fost clasificată ca ”îngrijorătoare”, de altfel țări pe care România le-a inclus pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Centrul European pentru Protecția și Combaterea Bolilor (ECDC) prognozează că situația epidemiologică se va înrăutăți în 17 state, între care și România (Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, România și Suedia).

Până la 1 august, 72,8% dintre adulții europeni primiseră cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 59,8% erau complet vaccinați. România, cu 31,7% din populația adultă vaccinată cu cel puțin o doză și 30,6% complet imunizată, se situează pe penultimul loc.

Sursa: Raport ECDC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday