China își dezvoltă în mod activ flota și operațiunile cu bombardiere cu rază lungă de acțiune și își pregătește “probabil” piloții pentru atacuri împotriva SUA și a aliaților săi, potrivit unui nou raport al Pentagonului citat de CNN și Reuters.

“În ultimii trei ani, Armata Populară de Eliberare (PLA) și-a extins rapid zonele de operare a bombardierelor, câștigând experiență în regiunile maritime critice, pregâtindu-se probabil pentru atacuri împotriva Statelor Unite, dar și împotriva aliaților săi”, se arată în raport.

“Raportul anual privind evoluțiile militare și de securitate care implică Republica Populară Chineză” este un raport al guvernului SUA, mandatat de Congres, care detaliază evoluțiile militare chineze pe parcursul anului precedent.

Raportul din acest an susține că China urmărește să-și doteze cu arme nucleare bombardierele cu rază lungă de acțiune.

Washingtonul și Beijingul au o relație militară deschisă, menită să controleze tensiunile. Această relație s-a răcit însă în ultimele luni, mai ales în luna mai, când Pentagonul a retras o invitație pentru China de a se alătura unui exercițiu naval internațional.

Ambasada Chinei la Washington nu a putut fi contactată pentru a comenta raportul Pentagonului. 

Raportul integral aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday