La un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei, aproximativ 6% (între 800 de mii și 900 de mii) dintre cetățenii României “afirmă deschis că nu există noul coronavirus“, potrivit raportului Institutului.

Principalele rezultate ale cercetării:

  • 56% dintre cetăţeni ar recomanda unei persoane apropiate să se vaccineze împotriva coronavirusului. Categoriile de populaţie cele mai favorabile vaccinării sunt vârstnicii (67%) şi persoanele cu studii superioare (67%).
  • Aproximativ 15% din populație se opune vaccinării, adică circa două milioane de persoane.
  • Aproape jumătate dintre români (47%) cred că pandemia va mai dura cel puţin 2-3 ani, în timp ce aproape 30% sunt încrezători că se va încheia în anul 2021.
  • 34% dintre români consideră că în acest an mai puțin de jumătate din populația adultă va fi imunizată. Un procent similar consideră că peste 60% din adulți se vor vaccina în 2021, iar 29% consideră că între 55% și 59% dintre români vor face vaccinul până la începutul lui 2022.

Raportul “Pandemia Covid-19 şi vaccinarea: reprezentări sociale” a fost întocmit de Institutului de Cercetare a Calității Vieții (ICCV) în colaborare cu Elicom, o firmă specializată în servicii de tip call-center, pe un eșantion de 1.023 de persoane. Marja de eroare este de +/-3,1% la nivelul întregului eşantion.

Sursă: Institutul de Cercetare a Calității Vieții

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday