Potrivit unor statistici preliminare ale instituției europene, România are în continuare cele mai nesigure drumuri, cu 93 de persoane decedate la un milion de locuitori. La polul opus se menține Suedia (doar 18 la un milion de cetățeni).

Comisia arată că în nouă țări numărul victimelor în 2021 a fost la cel mai mic nivel de când se țin evidențele, acestea fiind Danemarca, Germania, Irlanda, Cipru, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia și Suedia. 

În total, conform datelor preliminare, anul trecut s-au înregistrat aproximativ 19.800 de decese în UE, cu o mie mai multe față de anul precedent (o creștere de 5%). 52% din accidentele fatale s-au produs pe drumuri de țară, 40% în mediul urban, iar restul de 8% pe autostrăzi.

Față de 2019, înainte de pandemie, bilanțul a scăzut cu 13%. Astfel, Adina Vălean, comisarul pentru Transport, a comentat: “Pe măsură ce traficul revine la normal, trebuie să ne asigurăm că nu revenim la numărul de decese dinainte de pandemie pe drumurile noastre”.

Potrivit Comisiei, în 2010-2020 s-au înregistrat cu 36% mai puține victime în urma accidentelor față de deceniul anterior, iar ținta pentru 2030 este scăderea la jumătate, în urma implementării unor programe și politici de siguranță în trafic.

Sursa: Comisia Europeană

Sursa Foto: Antares614 / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday