Am zis clar că persoanele nevaccinate să spună medicului că sunt nevaccinate pentru stabilirea tratamentelor corecte. Medicul clar că are obligația să păstreze secretul pacientului și să nu-l reclame mai departe. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că dacă spune la medic, se va trezi pacientul cu dosar penal, ci mai degrabă pacientul să spună medicului care îl tratează că totuși nu este vaccinat corect pentru ca medicul să stabilească clar demersul terapeutic corect”, a declarat secretarul de stat în MAI.

Întrebat despre dosarele penale privind ”vaccinările la chiuvetă” și dacă medicii au depus sesizări, Raed Arafat a răspuns: ”S-a aflat de astfel de cazuri, e adevărat că nu de multe, pentru că lumea nu spune că de fapt s-a vaccinat la chiuvetă. Știm cazuri și am anunțat. Colegii de la poliție, parchet, deja au avut descinderi și au avut anumite acțiuni țintite pe acest subiect și care au rezultat cu mai multe dosare penale. Noi nu putem să garantăm 100% că persoanele vaccinate care decedează sunt toate vaccinate real. Acest lucru nu avem cum să-l controlăm sau să-l stabilim noi, decât dacă persoana spune că ea nu a fost vaccinată real, ceea ce ar fi în folosul ei măcar în perioada tratamentului să spună acest lucru pentru că medicul poate lua în considerare altfel riscurile. Știți bine că o persoană vaccinată care face boala, riscul să facă o formă gravă de boală este mult mai mic decât în cazul unei persoane nevaccinate. Cel puțin, dacă o persoană este pozitivă, ajunge la medic, va trebui să spună clar medicului care este statutul ei real, pentru ca medicul să poată lua decizia corectă din punct de vedere al tratamentului”.

Dacă persoana spune că e vaccinată și știe că nu e vaccinată riscă ca medicul să ia o decizie greșită și să nu intre pe anumite scheme de tratament pentru că persoana respectivă spune că este vaccinată”, a adăugat Arafat.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday