Raed Arafat mai spune că că numărul pacienților de la ATI a crescut deja, față de cifra raportată astăzi la ora 13. Anterior acesta confirma faptul că nu mai există niciun loc la ATI în spitalele și secțiile COVID din Capitală.

Principalele declarații (la Digi24):

Situația începe să fie îngrijorătoare, înseamnă că în București apar tot mai multe cazuri de terapie intensivă.  Am mai dus pacienți din București în altă parte noaptea, că nu mai erau locuri.

Noi mai avem o analiză între 18 și 18, care ne arată trendul. Numărul de azi de la ora 18, avem 860 de cazuri. Deci mâine ne așteptăm, dacă nu există ajustări, că vom depăși 860 de cazuri. Dar vom vedea, oricum cifra e mare pentru perioada 18-18 analizată în fiecare zi. Cazuri noi, nu retestări. 

În weekend poate să scadă numărul, că sunt mai puține teste.

905 români au cerut să fie externați până acum, nu am deocamdată cifra exactă câți s-au întors la spital pentru că starea lor era mai gravă, dar încercăm să aflăm.

Să nu mai asculte oamenii de cei care transmit vrute și nevrute. Faptul că asimptomaticii nu transmit, de exemplu. Studiile jurnalelor prestigioase, Centrul de control din SUA spun că și aceștia transmit. 

Semnalul este că sunt tot mai multe cazuri grave!

Problema la noi e impactul pe sistemul sanitar. O mie și ceva de cazuri se vor atinge probabil în august. Avem peste 800 de localități cu cazuri COVID.

Dacă vine un pacient cu Ebola să-l trimit acasă dacă nu vrea să se interneze?

Când boala nu e generalizată și apare pe alocuri, pe focare, atunci carantina la nivel local poate fi o soluție.

La Vama Veche s-au intensificat controalele. Asta e soluția acum! Vom conviețui cu acest virus, el nu va dispărea, viața normală în totalitate încă nu e posibilă.

Potrivit legii noi, cei care stau în izolare acasă își asumă că fiecare membru din familie va fi carantinat. Familia lor trebuie să știe simptomele de agravare, sa recunoască, ca să poată suna la 112. Dacă nu respectă izolarea, vor reveni la spital, dar cu posibilitatea lor de a contesta la instanță.

În septembrie e greu de spus ce va fi. Nu mă pot pronunța. Vedem cum evoluează, va fi o discuție cândva în luna august.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday