Șeful DSU a emis duminică un ordin ce va intra în vigoare în această noapte, de la ora zero, și este valabil până la sfâritul zilei de miercuri, 24 martie, (ora 24), prin care se mențin în carantină Municipiul Timișoara (incidență 8,19 la mie), precum și comunele Moșnița Nouă (11,4 la mie), Dumbrăvița (6,8 la mie), Ghiroda (7,4 la mie) și Giroc (9,99 la mie).

Ordinul intervine după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a eșuat sâmbătă în încercarea de a vota cu 2/3 prelungirea carantinei pentru aceste localități, în condițiile în care președintele Consiliului Județean, Alin Nica, s-a opus carantinei, iar primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a acuzat politizarea carantinei, dar s-a abținut el însuși de la vot, deși se declarase în favoarea carantinei.

În ordinul de prelungire a carantinei, șeful DSU, Raed Arafat, arată că riscul pentru sănătatea publică este iminent, iar ridicarea carantinei poate duce la o creștere necontrolată a numărului de cazuri de Covid, în condițiile în care toate paturile de ATI din Județul Timiș sunt ocupate.

De asemenea, șeful DSU precizează că emiterea ordinului de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru Timișoara și zona sa metropolitană s-a făcut după consultarea conducerii Ministerului Sănătății. Puțin mai devreme, Vlad Voiculescu a declarat că regulile de stabilirea a carantinei vor fi revizuite, pentru a ține cont și de aglomerarea spitalelor și a secțiilor ATI.

Ordinul integral al Șefului DSU:

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday