Într-o intervenție la Digi 24, secretarul de stat Raed Arafat, coordonatorul DSU, a apreciat că România începe noul an cu o situație epidemică “de platou”, în ușoară scădere a numărului de cazuri, dar scăderea este lentă.

“Este posibil să avem o creștere după sărbători, pentru că o parte a populației nu a respectat regulile, dovadă și numărul mare de amenzi date (peste cinci mii, pe 1 ianuarie – n.r.). Dar cei mai mulți au respectat măsurile impuse și au petrecut sărbătorile acasă. Urmează să vedem cât de mare va fi această creștere. Nu este totuna să avem o creștere mai lentă cu una mai abruptă, așa cum am avut acum două săptămâni, când sistemul sanitar a fost pus sub presiune.”

Arafat a avertizat populația că începerea vaccinării nu înseamnă sfârșitul pandemiei: 

“Avem doua fronturi care merg în paralel – frontul de respectare a măsurilor și frontul de vaccinare, care sperăm să ducă la sfârșitul restricțiilor, dar mai e mult până acolo. Eu sunt convins că starea de alertă va continua. Nu am ieșit încă la un liman”, a mai spus Raed Arafat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday