Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Oficialii au anunțat că în România se confirmă două noi cazuri de infectare cu coronavirus: un bărbat internat la Cluj-Napoca și o femeie internată la Timișoara.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/780914865647755/

Nelu Tătaru: „Mai avem două confirmări pozitive, un bărbat din Maramure, 45 de ani, care s-a întors în țară pe 25 februarie din Italia. Ajunge acasă, merge la spital, e internat la clinica de boli  infecțioase din Maramureș și i se face testarea. Ieri a fost transportat la Cluj, azi a venit confirmarea că e depistat pozitiv.

Cel de-al doilea caz, o femeie din Timișoara. Pe 17 februarie a mers la Bergamo, iar pe 25 februarie prezintă primele simptome. La spital merge pe 27 și merge acasă în izolare. Testul dânsei s-a confirmat astăzi. Femeia rămâne la centrul din Timișoara, iar bărbatul la cel din Cluj.”

Raed Arafat: „Cele două cazuri au venit din afara zonelor în care a fost dispusă izolarea sau carantinarea. Vor fi tratate la centrele din Timișoara și Cluj.

Azi am fost anunțați că persoana care a călătorit cu pacientul 0 nu are coronavirus, am primit azi informații din Italia. Dar persoana respectivă stă în carantină. Este vorba de italianul care a călătorit alături de primul pacient identificat cu coronavirus, cetățeanul italian internat la Rimini.”

Amintim că în ţară 182 persoane se află în carantină, iar 8.231 sunt monitorizate la domiciliu. Numărul special pentru informaţii despre coronavirus au a fost apelat, în 24 de ore, de 3.611 de persoane. Şapte dintre cetăţenii români care se mai aflau pe nava Diamond Princess au fost debarcaţi.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday