Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre noul an școlar și organizarea acestuia.

Principalele declarații:

  • Va conta foarte mult ce e auzit copilul de la părinții lui în ultimele șapte luni. Dacă a auzit că masca e o glumă, probabil la școală va fi mai greu la început. Dar copiii trebuie să știe că acolo trebuie respectate regulile.
  • Trebuie impuse regulile. Dacă nu vrei mască, ieși afară din clasă! Regulile trebuie explicate atractiv. Profesorii nu trebuie să se teamă.
  • Legat de școli și universități. La universitate dacă nu începeai online și mergeau toți studenții deodată era mai greu. La școală e mai ușor de coordonat. Iarăși, la Facultatea de Medicină sunt cursurile și practică. Va fi o provocare organizarea stagiilor.
  • Există riscul transmiterii. Acum știm despre boală mai mult decât în ianuarie, dar încă foarte puțin. Știm regulile, dar vedem că ele se aplică diferențiat. Fiecare țară a aplicat ce măsuri a considerat, dar România nu e foarte diferită de alte state europene.
  • Apa trebuie asigurată în școală, pentru igienă. Știu că sunt condiții dificile, dar autoritatea locală trebuie să se gândească măcar la un container unde copiii să poată să se spele pe mâini.
  • Copilul care nu înțelege nu trebuie stigmatizat, trebuie să îi fie explicat. E o problemă când profesorul nu poartă mască!

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday