Radio Europa Liberă a anunțat intenția de a redeschide servicii de știri în Bulgaria și România, în încercarea de a consolida peisajul mediatic în ambele țări, potrivit unui comunicat de presă. În trecut, Radio Europa Liberă a funcționat atât în România, până în 2008, cât și în Bulgaria, până în 2004.

Președintele Radio Europa Liberă, Thomas Kent, a declarat: „Sperăm în special că acoperirea noastră, realizată de jurnaliștii locali, va contribui la creșterea presei libere, va promova valorile și instituțiile democratice și va informa publicul din ambele țări cu privire la locul lor în NATO, UE și în alte organizații occidentale. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu mass-media independente locale și cu societatea civilă”.

Oficialii guvernamentali, reprezentanții societății civile și jurnaliștii din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și diviziunea socială le subminează sistemele politice, potrivit comunicatului de presă.

Începând din decembrie 2018, Radio Europa Liberă va oferi rapoarte și analize multimedia în limba bulgară și în română și va colabora cu mass-media locale pentru a amplifica proiectele existente care promovează răspunderea publică și demontează știrile false.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday