Potrivit Comitetului pentru Coordonarea Vaccinării (CNVAC), 93.049 de persoane au fost imunizate de duminică de la ora 17 și până astăzi la ora 17, cele mai multe în decurs de 24 de ore. Precedentul record fusese stabilit sâmbătă, 23 octombrie, când CNCAV anunța un bilanț de 91.665 de români imunizați.

Campania a a accelerat în ultima săptămână, în contextul în care autoritățile au anunțat introducerea certificatului verde ca măsură de acces în diferite spații publice închise. Dacă lunea trecută, pe 18 octombrie, CNCAV anunța un bilanț de 32 de mii de persoane care au făcut prima doză, marți erau 37 de mii, miercuri 44 de mii, joi 62 de mii, vineri 86 de mii, sâmbătă peste 91 de mii, iar duminică (ieri) 83 de mii.

Până acum, peste 6,51 de milioane români au fost vaccinați cu prima doză de ser, iar 5,97 de milioane cu a doua doză. Din 28 septembrie, de când a început imunizarea cu a treia doză, 731 de mii de români au optat pentru administrare. Din 27 decembrie 2020, au fost administrate aproape 11,97 de milioane de doze din cele patru seruri aprobate la nivelul UE – Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Sursa foto: Facebook Ro Vaccinare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday