Potrivit CNCAV, 71.171 de persoane s-au vaccinat de ieri până astăzi, dintre care 32.200 cu prima doză, 17.214 cu a doua doză și 21.757 cu cea de-a treia.

Bilanțul vaccinărilor cu prima doză este, în continuare, pe un trend descendent, după o perioadă de creștere pe fondul introducerii certificatului verde ca document de acces în mai multe spații publice închise, dar și a înregistrării în parlament a unui proiect de lege pentru obligativitatea certificatului la locul de muncă.

Bilanțul imunizărilor cu prima doză a crescut din 21 până pe 27 octombrie, când a fost atins un maximum de 111 mii de persoane. Majoritatea persoanelor inoculate în acest interval au optat pentru serul Johnson&Johnson, care se face într-o singură doză.

În prezent, 7,2 milioane de români (inclusiv persoane cu vârste între 12 și 18 ani) sunt imunizați cu cel puțin o doză, iar 6,5 milioane cu schema completă. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, 45% din populația adultă (peste 18 ani) a țării a fost imunizată.

Pe 31 octombrie, România depășea pragul de șapte milioane de persoane imunizate cu cel puțin o doză, la doar 13 zile după ce trecuse de șase milioane. Din 27 decembrie 2020, când a început campania de imunizare, au fost administrate 13,16 de milioane de doze.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday