Dmitri Peskov susține că intenția Moscovei a fost să nu provoace pierderi de vieți omenești în rândul civililor, dar că, din cauza confruntărilor lângă și în orașe, aceste pierderi nu mai pot fi excluse din vedere.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului declară că “pentru siguranța oamenilor”, armata rusă are în vedere preluarea controlului total în “marile regiuni populate, cu excepția zonelor folosite drept coridoare pentru evacuare”.

În schimb, anterior, șeful Gărzii Naționale din Rusia și apropiat al președintelui Vladimir Putin a afirmat că operațiunea militară specială, cum este numită în Rusia invadarea Ucrainei, nu decurge în ritmul așteptat de Kremlin. 

Viktor Zolotov a dat vina pe “extremiștii de dreapta aflați în spatele civililor ucraineni” pentru rezistența întâmpinată în cele trei săptămâni de confruntări: “Nu merge totul atât de repede cum ne-am dori. Dar ne apropiem pas cu pas de obiectul nostru și victoria va fi a noastră”.

Sursa: BBC, The Guardian

Foto: Igor Dolgov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday