Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a delegat atribuțiile deputatului PSD Carmen Mihălcescu, pentru data de 20 august. PNL îl acuză pe Dragnea că nu a aprobat solicitarea Opoziției de convocare a Camerei Deputaților în sesiune extraordinară.

Dragnea i-a delegat atribuțiile de președinte unui consilier, pentru a nu convoca sesiunea extraordinară a Parlamentului.”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Nu suntem de acord cu atacurile față de președintele Iohannis. Tirul de minciuni și acuzații neîntemeiate arată că PSD trăiește într-o realitate paralelă și nu are capacitatea să-și asume răspunderea pentru modul brutal în care au tratat cetățenii români.”, a mai spus Orban.

Carmen Mihălcescu, deputatul PSD căreia i-au fost delegate atribuțiile pentru data de 20 august, a declarat: Ne doream sesiunea extraordinară. Asta nu ar fi o problemă. Solicitarea opoziției nu întrunește prevederile legale”.

Întrebată dacă Liviu Dragnea s-ar fi sustras de la conducere intenționat astăzi, Mihălcescu a negat: A fost o decizie, ca multe altele din ultimul an și jumătate.

Ca să înţelegeţi, aceasta este solicitarea noastră şi nu avea niciun fel de motiv să o refuze. Preşedintele Camerei Deputaţilor, odată primind această solicitare, trebuia să convoace Camera Deputaţilor în sesiune extraordinară. Nu a făcut-o, ba mai mult, astăzi aflăm că şi-a delegat atribuţiile. Este singura acţiune pe care a făcut-o Liviu Dragnea în urma acestei solicitări”, a declarat luni în Parlament deputatul PNL Dan Vîlceanu.

​​Cererea deputaților PNL, USR și PMP de a convocare a Camerei Deputaților în  sesiune extraordinară, pe tema protestului din 10 august, a fost respinsă de PSD în Biroul Permanent.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday