“Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă. Departamentul IT al PSD a intervenit prompt şi a repus site-ul în funcţiune”, a arătat formațiunea într-un comunicat de presă.

Atacul a fost anunțat pe canalul de Telegram al Killnet, care nu specifică exact dacă este autorul. Hackerii au mai postat un mesaj în care îndeamnă la intensificarea atacurilor asupra site-urilor românești: ”Acesta este noul nostru slogan favorit”. În postare, este reluat mesajul oficial de propagandă al Kremlinului, cum că Rusia este în război cu nazismul și că dușmanul țărilor vecine este NATO.

Gruparea de hackeri pro-ruși a revendicat atacurile asupra site-urilor guvernului, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră și a altor instituții, care a avut loc în această dimineață. Atacatorii cibernetici au justificat operațiunea ca fiind o reacție la declarațiile președintelui PSD Marcel Ciolacu, care a promis ucrainenilor asistență maximă, inclusiv în privința livrărilor de arme.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday