PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ne așteptăm ca în cel mai scurt timp să fie invocat BPR-ul pentru ca acest guvern incompetent sa părăsească scena politică. Din surse am auzit că CCR a hotărât în unanimitate că există conflict constituțional între Guvern și Parlament, pe tema moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, astfel încât sesizarea Guvernului este admisă. Noi am depus o sesiune legală cu 157 de semnături” a anunțat Sorin Grindeanu.

”Guvernul Cîțu să plece cât mai repede. Vom discuta cu colegii noștri din USR PLUS și AUR să o voteze. Vom propune un calendar cât mai strâns astfel încât luni să aibă votul asupra moțiunii. Nu mai are rost să ne ascundem după o moțiune de cenzură din punctul nostru de vedere și al CCR neconstituțională. Am observat cum au participat la un congres politic cu 5000 de participanți încălcând regulile sanitare. Poliția sanitară, locală s-au aliniat pentru a ascunde această infracțiune. Congresul PNL a împărțit cetățenii României în două categorii: PNL-iștii care pot face orice și românii care trebuie să respecte legea. În unanimitate judecătorii CCR au admis ca moțiunea e neconstituțională. Dacă moțiunea își continuă parcursul atunci chiar dacă trece, prim-ministrul poate să sesizeze din nou Curtea. Este corect ceea ce au decis judecătorii CCR. Ei nu legiferează, nu pot impune Parlamentului modificări”, a adăugat și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Dacă vor forța moțiunea PSD, câștigător va fi Florin Cîțu. Președintele trebuia să respecte Constituția și să îl pună prim-ministru pe Rafila, nu trebuia să formeze un guvern din pierzători. Nu se mai poate reseta vreo coaliție, decizia PSD este cu alegeri anticipate”, a mai declarat Ciolacu.

Duminică seara, Marcel Ciolacu anunța că PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, în cazul în care CCR respinge moțiunea depusă de cele două partide la sesizarea Guvernului Cîțu. Până la ora redactării acestei știri, Curtea Constituțională nu a comunicat oficial decizia privind moțiunea depusă de USR PLUS și AUR.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday