Racheta a explodat în timp ce a atins platforma de aterizare în urma unei coborâri controlate. Zborul de testare a fost destinat să atingă o altitudine de 12 kilometri, propulsat de trei dintre motoarele Raptor nou dezvoltate ale SpaceX și folosite pentru prima dată. Compania nu a precizat însă dacă racheta a ajuns atât de sus.

Elon Musk a scris pe Twitter, imediat după explozie, că “presiunea rezervorului de carburant a fost redusă în timpul coborârii, determinând ca viteza de atingere la sol să fie ridicată”. Totuși, el a catalogat testul de lansare ca fiind unul reușit.

Lansarea a fost realizată din Boca Chica, Texas. Modelul este construit pentru a transporta oameni, dar și până la 100 de tone de mărfuri în viitoarele misiuni pe Lună și Marte.

NASA a acordat SpaceX 135 de milioane de dolari pentru dezvoltarea Starship. SpaceX, cu sediul în Hawthorne, California, a cumpărat proprietăți rezidențiale în Boca Chica pentru a putea efectua astfel de teste pe care Musk le consideră o viitoare “poartă către Marte”.

Sursă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday