Zeci de mii de persoane protestează la Londra, în a doua zi a vizitei președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, potrivit BBC și The New York Times. Protestatarii poartă pancarte și jucării gonflabile cu figura președintelui american. Tensiunile vin ca urmare a unui interviu acordat de Trump joi seară publicației The Sun, prin care acesta afirma că premierul britanic a abordat greșit Brexit-ul și că strategia Theresei May, de a păstra o relație economică strânsă cu UE după Brexit, va ucide probabil acordul de liber schimb între Londra și SUA.

Președintele american nu se află în Londra, însă autoritățile au luat măsuri severe de securitate, mobilizând peste zece mii de polițiști pentru păstrarea ordinii publice.

Liderul american a sosit joi seara în arhipelag, după ce a participat la summitul NATO. Luni, Donald Trump va merge la Helsinki, unde se va întâlni cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday